Aarhus Ø

En helt ny bydel skyder i disse år op på de gamle havnearealer.

Flere prestigefyldte byggerier som Lighthouse, DOKK1 og Isbjerget har allerede opnået international anerkendelse og sat Aarhus på det arkitektoniske verdenskort.

”Toneangivende arkitekter fra Danmark og udlandet har sat deres præg på Aarhus Ø, og som arkitekt bliver jeg virkelig stolt over faget, fordi de udviser stort mod til at prøve noget nyt, tænke boligområder på en helt ny måde og skabe nye muligheder for fællesskaber og byliv,” siger Stephen Willacy, stadsarkitekt i Aarhus og manden med det gyldne overblik over det ambitiøse byprojekt.

Selvom bydelen langt fra står færdig, er der allerede god grund til at lægge vejen forbi Aarhus Ø. Ved Bassin 7 sørger Strandbaren for, at du kan drikke cocktails med tæerne begravet i sand, spille beachvolley med vennerne og nyde en kold dukkert.

På den yderste spids, hvor der senere bliver bygget et højhus, der skal fungere som vartegn for indsejlingen til Aarhus, ligger Ø-haven. Her passer private bybønder høns og haver, og der er god mulighed for at slå sig ned i de grønne områder og nyde duften af hav og krydderurter.

Ude i vandet er der anlagt en 500 meter åben svømmebane og særlige zoner for dem, der vil dykke og snorkle. Havbanen er til fri afbenyttelse, men det anbefales at bære våddragt, badehætte og svømmebriller.

Læs Get Around Town artiklen omkring Aarhus Ø, hvor Stephen Willacy anbefaler gåtur og udsigtsstop her