Besøg dådyrene i Dyrehaven

Ganske tæt på Midtbyen ligger Marselisborg Dyrehave, hvor I kan komme helt tæt på dådyr, sikavildt og vildsvin.

Hjortene går frit rundt i hele området, og de må gerne fodres med æbler og gulerødder. Vildsvinene er i en særskilt indhegning og må ikke fodres. Fra Dyrehaven kan gåturen fortsættes ud i den smukke vinterskov eller ned til Ballehage Strand. Det er ikke tilladt at medtage hunde i Dyrehaven.

Hvis du fodrer hjortevildtet med æbler eller gulerødder:

Dyrene kan være meget ihærdige for at få del i dit foder og kan derfor være ret pågående. Når de så samtidig forsøger at skubbe andre artsfæller væk kan deres pludselige bevægelser godt være overraskende og give knubs. Men det er ikke fordi dyrene er aggressive og denne adfærd ophører normalt straks de erfarer, at man ikke fodrer dem mere. Den bedste forebyggelse er, at man undlader at fodre dyrene, men hvis man fodrer, skal man sørge for at holde sig i udkanten af flokken – og man skal passe særligt på, hvis man har børn med.

I brunstperioden (parringsperioden)
I efterårsperioden (september – december) går dyrene i brunst og hjortene tænker stort set kun på at parre sig – og på at holde mulige konkurrenter væk. Desværre kan de også opfatte mennesker som konkurrenter, hvis vi kommer for tæt på ”deres” parringsvillige hinder. Resultatet kan være et direkte angreb med geviret forrest – så pas på!

Udsigtspunkt:

Fra “Udsigten” i Dyrehaven kan man, hen over Skambækken og Varna Dam, skue ud over Aarhus Bugt mod Mols. Skambækken løber gennem tre opstemmede, tidligere mølledamme i udkanten af Marselisborgskovene: Pouls Dam, Thorsmølledam og Varna Dam

Dyrene er sultne
Hver formiddag bliver dyrene fodret. Man kan da ofte se dyrene stå i nærheden af foderpladsen og vente. Om søndagen fodres der ikke, så her er dyrene særligt interesserede i publikums medbragte æbler og gulerødder. På en sommermorgen, hvor dyrene har kalve, kan man se hvordan hundyrene bliver meget eftertragtede af kalvene lige efter fodringen. Foderet sætter nemlig diegivningen i gang, et dejligt livsbekræftende syn.

Se mere her

 

Adresse:
Marselisborg Dyrehave
Ørneredevej 6
8270 Højbjerg

Tlf: 89 40 44 00
Web: https://udflugtssteder.aarhus.dk/marselisborg-dyrehave/#1


Åbningstider:

Åben året rundt i alle døgnets lyse timer.