Det sker i Århus

Det sker i Århus – Smilets By

Århus har i sig selv masser af byde på. Det gælder både et væld af seværdige attraktioner, museer, shoppemuligheder, kulinariske oplevelser og meget mere. Du behøver aldrig kede dig i den jyske hovedstad. Udover de faste seværdigheder, sker der også en hel masse i byen i løbet af året, som er værd at kigge nærmere på. Uanset hvornår du besøger byen, vil du finde aktuelle events for enhver smag. Byen er fuld af kreative og innovative kræfter, som de seneste år har udvidet byens event-kalender markant.

På glat is

Besøger du Århus i de kolde og mørke måneder, kan du forlyste dig foran Musikhuset i hjertet af Århus. Her åbner en stor udendørs skøjtebane nemlig, hvor hele familien kan suse rundt på isen og få røde kinder. Det er ganske gratis at skøjte, og du kan enten medbringe dine egne skøjter eller leje et par på stedet. Du kan jo passende slå dig ned på en af de nærliggende cafeer efterfølgende og varme dig med en kop kaffe eller varm kakao. Er du så heldig at slå vejen forbi når det sker i Århus at den søde juletid kommer, kan du også opleve julemarkederne i centrum ved Store Torv og i Tivoli Friheden, hvor massevis af boder lokker med duften af brændte mandler, klejner og krydret gløgg.

Fuld fart frem

Er du bidt af en gal sports-nørd, er Århus også det helt rigtige sted at besøge særligt I foråret og sommeren over. Her kan du nemlig selv deltage i en lang række udfordrende sports-event eller være tilskuer til professionelle sportsudøvere, når de slår sig løs i byen. 2018 er et ganske særligt år for alle dem, der kan lide at løbe. I år fylder H.K.H. Kronprins Frederik nemlig 50 år, og det markerer han med det såkaldte Royal Run den 21. maj 2018, hvor hele byens inviteres til at løbe med kronprinsen rundt i byen. Derudover kan du deltage i det traditionsrige Bestseller Århus City Halvmaraton eller KMD’s populære sportsevent. Hvis du foretrækker ikke selv at trække i sportstøjet, kan du i stedet tage med til Classic Race når det sker i Århus ved havnefronten, som igen i år vender tilbage til Århus. Her omdannes store dele af midtbyen til en sand racerbane, hvor alle med benzin i blodet kan nyde synet af hurtige og klassiske biler. Som en bonus kan du opleve H.K.H Prins Joakim, som hvert år deltager i løbet med sin hold Cortina Racing. Er du mere til aktion på havet, kan du fra den 30. juli til 12. august opleve VM i samtlige olympiske bådklasser ved Hempel Sailing World Championships. I år har Århus nemlig æren af at være vært for det store arrangement, som man kan overvære ganske gratis hele vejen fra DOKK1 til Århus Ø

Fest og farver

Drømmer du om at sætte lidt mere kulør på dit besøg i smilets by, skal du besøge byen i juni. Her er der fest og farver i gaderne, når mangfoldigheden traditionen tro hyldes til Århus Pride. Uanset om du selv deltager i optoget eller blot kigger på fra sidelinjen, er du garanteret en festlig dag i selskab med glade mennesker. Også i august skruer Århus op for festlighederne, når Århus Festuge sparkes i gang. Ugen byder på alt fra koncerter til dans, teater og kunst, og mange af arrangementerne er gratis at deltage i. Er du til musik, kolde fadøl og masser af mennesker samlet for at have en fest, skal du deltage af en af byens mange musikfestivaller, som hvert år lokker et utal af gæster til byen. Størst er uden tvivl NorthSide Festival, som finder sted fra den 7. til 9 juli og i år byder på navne som Björk, Diplo, Beck og C.V. Jørgensen. Hvis du er til elektronisk musik er Stella Polaris i Botanisk Have festivalen for dig, og hvis du elsker jazz, kan du tage til Århus Jazz Festival i juli. Hvis du er ude efter at få tilfredsstillet smagssansen har Århus også en festival for dig. Når det sker i Århus i september kan du nemlig igen i år komme med til Food Festival – et sansefuldt event, der hylder nordisk gastronomi og glæden ved mad.