Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

PRINSESSE AF TIDEN

April 28 10:00 - November 3 17:00

H.K.H. PRINSESSE BENEDIKTE OG 75 ÅRS DANMARKSHISTORIE

Koldinghus markerer H.K.H. Prinsesse Benediktes 75-års fødselsdag  med en stor udstilling. 

Den 29. april 2019 fylder protektor for Museet på Koldinghus, Prinsesse Benedikte, 75 år. Museet markerer begivenheden med særudstillingen ”Prinsesse af tiden. H.K.H. Prinsesse Benedikte og 75-års Danmarkshistorie”, der kan ses fra 28. april 2019.

Med udgangspunkt i fortællingen om Prinsessens liv og virke formidler udstillingen centrale begivenheder og udvalgte temaer i samfundsudviklingen i Danmark i de sidste 75 år. I udstillingen vil man gennem et udvalg af Prinsessens personlige brugs- og beklædningsgenstande komme helt tæt på Prinsessens personlige historie.

​Udover gallakjoler, smykker og ordner vil besøgende på Koldinghus også kunne opleve Prinsessens brudekjole fra 1968. Den 4 etagers store ruinsal på Koldinghus danner rammen om udstillingen; Hver etage behandler et centralt tema, som har været omdrejningspunkt i Prinsessens liv og virke, lige fra prinsesserollen til det store protektionsarbejde, som Prinsessen gennem årene har udført for en lang række nationale og internationale organisationer inden for bl.a. spejderbevægelsen, ridesporten og handicap- sundhedsorganisationer. Med udgangspunkt i Prinsessens protektionsarbejde sætter udstillingen fokus på en række temaer som f.eks. globalisering, velfærdsstaten, humanitært arbejde og demokrati.

Ekstern kurator: Thomas C. Thulstrup, direktør for Kongernes Samling på Rosenborg og Amalienborg.

Mere Info her 

Detaljer

Start:
April 28 10:00
Slut:
November 3 17:00
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://www.koldinghus.dk/udstillinger-samlinger/udstillinger-2019/prinsesse-af-tiden.aspx

Arrangør

Koldinghus
Telefon:
7633 8100
E-mail:
museum@koldinghus.dk
Hjemmeside:
https://www.koldinghus.dk/

Sted

Koldinghus
Koldinghus 1
Kolding, 6000 Danmark
+ Google Map
Telefon:
7633 8100
Hjemmeside:
https://www.koldinghus.dk/